divendres, 16 d’octubre de 2009

Codonyat



Fa uns dies vaig veurà unes fotografies
de l' Irina - 2007 es volia menjar
els codonys i li vaig explicar que eren
una mica amargs i que calia fer-ne confitura,
aquest any he preparat un recull de fotografies
per fer la recepta més divertida.

Primer netejo els codonys amb
les mans i un raig d'aigua
després demano ajuda al meu marit
dons costa una mica tallar els codonys.



La recepta es mol fàcil.
La mateixa quantitat de codony
que de sucre, encara que
nosaltres som molt llaminers
ens agrada més si faig:

1 kg. de sucre
1'250 kg. de codony

tallat a troçets, sense pelar
i una mica de canyella en pols.
(secret)

Mentre vaig buscant tots els
motlles que trobo per la cuina,
poso la casolà a foc suau una hora
fins que tingui un color dauradet
i la passo per el minipimer.



Posso la confitura als motlles
i la deixo refredar fins al matí,
després trec la confitura dels
motlles i la preparo per regalar
amb bossetes de cel•lofana.

Està molt bona amb amb les amanides
untades amb galetes Maria ,formatge
fresc o amb queso de Idiazabal.
Desitjo que us agradi.




Per cert cada any guardo una mica
de confitura per fer ???????????.