Fa uns 35 anys la iaia Cinta em va ensenyar a fer croquetes de bacallà,
si li demanava les mesures dels ingredients deia "això es fa a ull,
si fa falta llet s'hi afegeix i si en sobra, no quedaran tan consistents".
Jo calculo que necessitem aprox.:
1 tros de mantega i una mica d'oli
2 sebes mitjanes
6 cullerades soperes de farina
un polsimt de canella i una mica de nou moscada
1 litre de llet
4 patates mitjanes
500 gr. bacallà esqueixat.
2 ous
farina de galeta
Posem a bullir les patates, quan són cuites hi afegim el bacallà,
uns dos minuts, el traiem del foc i el xafem amb la ma de morter o una forquilla.
uns dos minuts, el traiem del foc i el xafem amb la ma de morter o una forquilla.
Amb una paella sofregim la seva tallada ben petita amb mantega i una mica d'oli,
afegim la farina i la deixem daurar, afegim la canella amb pols i la nou moscada.
Després hi afegim la llet de mica en mica. (en reservem 1/2 got)
És deixa coura una estona sense deixar de remenar, fins que queda ben consistent.
Afegim les patates amb el bacallà i ho deixem coure una estona,
si és massa consistent, hi afegim una mica de llet.
afegim la farina i la deixem daurar, afegim la canella amb pols i la nou moscada.
Després hi afegim la llet de mica en mica. (en reservem 1/2 got)
És deixa coura una estona sense deixar de remenar, fins que queda ben consistent.
Afegim les patates amb el bacallà i ho deixem coure una estona,
si és massa consistent, hi afegim una mica de llet.
Ho deixem refredar, donem forma a les croquetes, les passem per farina,
ou batut, farina de galeta i les fregim amb oli ben calent.
ou batut, farina de galeta i les fregim amb oli ben calent.
Bon profit !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2 comentaris:
Ummmm fan molt bona cara!
Si es que les receptes de les avies son les millors.
Una abraçada i bon profit.
Les probarem !!!
Fan molt bona pinta !!
Gràcies per la recepeta!!!
Publica un comentari a l'entrada